Scientific Storytelling – open workshop – 3 november 2022 – Utrecht

Ben je benieuwd hoe jouw wetenschappelijke verhalen spannender kunnen? Meld je aan voor de speciale workshop Scientific Storytelling voor onderzoekers en wetenschapscommunicatoren op donderdag 3 november 2022 in Utrecht.

Verhalen zijn de ideale manier om informatie over te brengen. Het menselijk brein is als het ware voorgeprogrammeerd voor verhalen. Op 3 november 2022 leren Marloes ten Kate en David Redeker je een aantal technieken voor het vertellen van wetenschappelijke verhalen.

Lees hieronder meer over de inhoud van de workshop en over het programma.

Workshop voor wetenschapscommunicatoren en onderzoekers
De workshop richt zich op onderzoekers en wetenschapscommunicatoren die creatieve invalshoeken zoeken, betere verhalen willen vertellen en willen verleiden en verbinden. Wil jij ook met creatieve blik naar het onderzoek uit je instelling kijken? Wil je op fantastische ideeën komen? Wil je inzicht krijgen in hoe je onderzoeksresultaten spannender communiceert? Dan is deze workshop wat voor jou!

Improv theatre combined with science communication
De workshop combineert technieken uit theatersport met wetenschapscommunicatie. Theatersport is een vorm van improvisatietoneel waarbij acteurs met suggesties van het publiek ter plekke een verhaal op het podium neerzetten. Tijdens de workshop leer je onder andere wat de ingrediënten van een goed verhaal zijn, hoe je slim kunt associëren en hoe je een spanningsboog kunt creëren.

Programmaonderdelen

  • De fasen en ingrediënten van een verhaal: wanneer is iets een verhaal?
  • Beeldend vertellen: neem je publiek mee op reis.
  • Invalshoeken onderzoeken om wetenschap als verhaal te vertellen.
  • Metaforen en analogieën: hoe maak je iets abstracts begrijpelijk?
  • Voorbeelden van verhalende wetenschapscommunicatie in de praktijk.

About the trainers
David Redeker and Marloes ten Kate are telling stories about science for years. David writes and advises. Marloes presents and makes video and TV. Both are improvisation actors who know how to tell an exciting story about science.

Praktische informatie
Datum en tijd: donderdag 3 november 2022, van 10.00 tot 15.00 uur.
Plaats: Se7en, Mariaplaats 7, Utrecht, www.sevenutrecht.nl.
Kosten: €198 exclusief btw (€239,58 inclusief btw).
Voertaal: Nederlands.
Groepsgrootte: maximaal 18.
Lunch: wij zorgen voor thee, koffie en een vegetarische lunch.
Corona/quarantaine: Als je corona hebt of in quarantaine zit, dan krijg je een tegoedbon/voucher voor een volgende workshop.
Factuur: Na je aanmelding mailen we je met de vraag welke gegevens we op de factuur kunnen zetten (zoals werkordernummer, kostenplaats, mailadres van de financiële adminstratie). Dit kan even duren.

Aanmeldformulier