Workshops

Na een van onze workshops kun je boeiend en begrijpelijk een verhaal vertellen aan de buurvrouw, de staatssecretaris en de beoordelingscommissie. Daarnaast zijn de vaardigheden natuurlijk ook erg handig als je een subsidievoorstel schrijft, een lezing geeft aan vakgenoten of praat met een journalist.

Workshops voor onderzoekers en wetenschapscommunicatoren
De workshops richten zich op onderzoekers en wetenschapscommunicatoren die creatieve invalshoeken zoeken, betere verhalen willen vertellen en willen verleiden en verbinden. Wil jij ook met creatieve blik naar je eigen verhaal kijken? Wil je op fantastische ideeën komen? Wil je inzicht krijgen in wat jouw onderzoek zo spannend maakt? Dan zijn onze workshops wat voor jou!

Theatersport gecombineerd met wetenschapscommunicatie
De workshops combineren technieken uit theatersport met wetenschapscommunicatie. Theatersport is een vorm van improvisatietoneel waarbij acteurs met suggesties van het publiek ter plekke een verhaal op het podium neerzetten. Tijdens de workshops leer je met vallen en opstaan hoe je slim kunt associëren, wat de ingrediënten van een goed verhaal zijn en hoe je een spanningsboog kunt creëren. Zo ontdek je al spelenderwijs creatieve invalshoeken om te vertellen over onderzoek.

Omarm het onverwachte
Daarnaast leer je om verrassingen direct in te zetten op een manier die jouw verhaal dient. Dat is bijvoorbeeld handig als een journalist een vraag stelt waarop je niet bedacht bent. Kortom, met de workshops van  Scientific Storytelling leer je op een plezierige en speelse manier vertellen, verleiden en verbinden.