Om het gemakkelijk te maken, hebben we drie standaardvarianten opgesteld voor in-company-workshops. Ook hebben we een hele reeks aan kortere en langere online workshops en shows. Als je een workshop op maat wilt, kunnen we dat natuurlijk ook regelen.
Variant A: de snelkookpan – basisvaardigheden in storytelling
Tijd: 1 dagdeel.
Aantal personen: 6 tot 20 (meer in overleg)
Omschrijving: de deelnemers krijgen diverse technieken voor storytelling aangereikt en oefenen deze direct. Dit is een laagdrempelige, speelse workshop waarin in korte tijd veel verschillende aspecten aan bod komen. Na afloop hebben de deelnemers kennis over de opbouw en ingrediënten van een goed verhaal en bezitten ze gereedschap om creatieve invalshoeken te vinden.
Tip: we bieden deze versie ook in een kortere, luchtigere vorm aan voor grotere groepen. Het is een groot succes op congressen, conferenties en heidagen.
Variant B: werk aan je eigen verhaal [aanrader!]
Tijd: 1 dag + nazorg.
Aantal personen: 6 tot 16 (meer in overleg)
Omschrijving: in het eerste dagdeel komt de basis van storytelling aan bod. In het tweede dagdeel verwerken we verhalen in twee vormen: in een presentatie en in een geschreven tekst (bijvoorbeeld in een persbericht of als onderdeel van een jaarverslag). De deelnemers leren van elkaar en gaan naar huis met mooie verhalen!
Nazorg: na deze workshop is er nog ‘nazorg’. Elke deelnemer kan in een eigen consult van ongeveer een uur een casus met David of Marloes bespreken.
Variant C: het vervolg [op veler verzoek!]
Tijd: 1 dagdeel + nazorg.
Aantal personen: 6 tot 16 (meer in overleg)
Omschrijving: speciaal voor de cursisten die alleen ‘de snelkookpan’ hebben gevolgd, bieden we een verdiepende vervolgworkshop aan. We werken aan twee veelgebruikte vormen van storytelling: een presentatie en een geschreven tekst. De deelnemers leren van elkaar en gaan naar huis met mooie verhalen!
Nazorg: na deze workshop is er nog ‘nazorg’. Elke deelnemer kan in een eigen consult van ongeveer een uur een casus met David of Marloes bespreken.
Heb je nog vragen? Check dan de FAQ hieronder. Zoek je iets anders? Kijk dan eens op de pagina met meer workshops of neem contact met ons op.
FAQ – veelgestelde vragen
Zijn de workshops alleen voor wetenschappers?
De workshop is voor iedereen die wetenschap toegankelijk wil maken.
De oefeningen zijn zeer relevant voor wetenschappers en onderzoeksgroepen, maar ook voor bijvoorbeeld communicatoren en persvoorlichters. We stemmen de workshop af op de deelnemers.
Kunnen jullie ook iets bieden voor een teamuitje of conferentie?
Ja. Daar hebben we korte, speelse versies voor. Bijvoorbeeld voor een teamuitje van 2 tot 4 uur en voor een onderdeel op een conferentie van 45 tot 60 minuten.
Kunnen we meteen een presentatie / artikel/ video maken?
Ja. De langere versie (1 dag of gespreid over 2 dagdelen) is geschikt om storytelling direct in te zetten voor een presentatie, of om blogs of nieuwsartikelen voor jullie website te maken, of een video-opname voor te bereiden.
Hoeveel deelnemers kunnen er in een workshop?
Van 4 tot 100. Als we samen iets maken tijdens de workshop (artikel, blog, presentatie), dan is maximaal 12 aan te raden.
Kan een workshop ook online? Is het dan goedkoper?
Ja en ja. Mail ons even wat je ongeveer in gedachten hebt en wij sturen je een vrijblijvende prijsopgave terug.
Ik organiseer geen workshops, maar wil wel een keer in mijn eentje meedoen. Kan dat ook?
We organiseren 1x per jaar een ‘open inschrijving’. Dan kun je in je eentje meedoen. Als je op de nieuwsbrief bent geabonneerd, krijg je een seintje van ons!