Online shows

De virtuele show voor groepsuitje, afdelingsoverleg of borrel – Nieuw!

Zoek je iets voor een online groepsuitje, een bijzonder afdelingsoverleg of een leerzame borrel? Scientific Storytelling komt virtueel bij je op bezoek. We hebben veel verschillende shows in ons pakket van 15 tot 60 minuten. Het aantal deelnemers mag variëren tussen 3 en 100. We kunnen jouw team uitnodigen in onze Zoom-omgeving of we kunnen gebruikmaken van de faciliteiten van jouw organisatie.

Waar wacht je nog op? Bekijk ons aanbod hieronder, kies een show en mail ons, bel ons of vul het contactformulier in om de details door te spreken. Check ook ons aanbod van onze drie-uur-durende online workshops.

Ideaal voor een conferentie

Geef je online deelnemers een knallende afsluiting, of maak gebruik van een luchtig intermezzo gekoppeld aan het thema van de dag. Deze onderdelen duren elk 15 – 25 minuten.

Intermezzo: Goed, Beter, Fantastisch!

In dit intermezzo bekijken we een probleem vanuit frisse, nieuwe invalshoeken. Het kan goed gebruikt worden voorafgaand aan een inhoudelijke deelsessie waarin deelnemers meedenken over de inhoud. Op een ludieke manier vergroten we het probleemoplossend vermogen van de deelnemers. 

De spelleider vraagt aan het publiek (via de chat) welke oplossingen er mogelijk zijn voor een urgent probleem. De twee acteurs gaan met de input aan de slag. Hoe zou de regisseur Steven Spielberg dit aanpakken, de futurist Elon Musk of de menslievende Oprah Winfrey? Vervolgens gaan we stemmen welke oplossing het meest aanspreekt: de goede, de betere of de fantastische? Een luchtige, speelse manier om de hoofden fris te krijgen. De deelnemers gaan met nieuwe inspiratie aan de slag.

De Samenvatters

Aan het einde van een geslaagde dag is het fijn om gezamenlijk terug te blikken. Een brave samenvatting door de sprekers kan altijd, maar is weinig spannend. De Samenvatters gebruiken de input van de deelnemers, in plaats van die van de sprekers. De belangrijkste conclusies uit drie (of meer) deelsessies komen in deze energieke afsluiter langs.

We vragen de deelnemers een visuele samenvatting te maken van de parallelsessie. Een simpele tekening werkt prima. Vervolgens presenteren De Samenvatters enkele parallelsessies. Deze ‘experts’ zijn totale buitenstaanders, maar geven desondanks zo goed mogelijk de essentie van die parallelsessie weer. Op ludieke manier blikken we zo terug op de dag. Welke take-home messages blijken ondoorgrondelijk en vooral voer voor humor? En welke beklijven waarschijnlijk tot lang na het congres? 

Winnende tekening op tegeltje, DAS conferentie 2021

Een ludieke, interactieve manier om gezamenlijk de conferentie af te sluiten.
De deelnemer met de mooiste tekening, krijgt deze op een tegeltje thuisgestuurd!

Review van De Samenvatters:
“Een sessie met De Samenvatters staat garant voor een congresafsluiting met een grote lach. Met het maken van ‘visuele samenvattingen’ worden je deelnemers aangemoedigd op creatieve wijze over hun sessies na te denken. De Samenvatters gaan hier vervolgens op onnavolgbare, scherpe en grappige wijze mee aan de slag. Je kijkt met heel andere ogen op je congresprogramma terug!”
– Marjolein Wijnker-Schrauwen
Organisator DAS Conferentie (Stichting Domein Applied Science)

Ideaal voor een bedrijfsuitje

Deze shows zijn een afgeleide van de Scientific Storytelling workshops en duren 45 – 60 minuten. Leerzaam, ludiek en interactief.

1. De wat-ging-er-door-je-heen-show (bekend van de vakconferentie wetenschapscommunicatie 2020)
Over de eenvoudig te leren techniek waarmee je beeldend verhalen kunt vertellen door gebruik te maken van acties, zintuigen en emoties.

2. De vergelijk-je-rijk-show
Over de kracht van metaforen, vergelijkingen en analogieën bij het omzeilen van jargon of het uitleggen van moeilijke begrippen.

3. De zeg-ken-ik-jou-niet-ergens-van-show
Over manieren om een verhaal te beginnen, uit te breiden, verder te helpen en mooi te eindigen.

4. De wie-schrijft-die-blijft-show
Over hoe je snel en gemakkelijk een aantrekkelijk nieuwsbericht of persbericht maakt.

5. De in-the-picture-show
Over hoe je met wat simpele tips veel betere presentaties aflevert.

Neem vrijblijvend contact op
Voor meer informatie: mail ons, bel ons of vul het contactformulier in.
Check ook ons aanbod van onze drie-uur-durende online workshops.